لجبازی فرزند۶ ساله

سوال شده در رفتاهای تربیتی توسط Ati96
پسر ۶ ساله دارم خیلی لجبازه.مثلا دارویی رو که اصلا نخورده نمیخوره میگه بدمزست.یا مهد نمیره بهانه میگیره که دلم برات تنگ میشه.میگه به مربی بگو با من کار نداشته باشه چیزی نپرسه ازمن.به نظر شما چیکارش کنم؟

1 پاسخ

پاسخ داده شده توسط admin
توصیه اکید ما این است که دوره کامل تربیت فرزند دکتر شاهین فرهنگ را از سایت خریداری کنید . جواب سوالهاتون در خصوص راهکارهای درست و علط تربیتی را می گیرید . لینک خرید: http://shop.khmehr.ir/home/131-تربیت-فرزند.html
معمولا لجبازی در این سن چندتا علت داره یکی از علت ها به  ویژه پسر میتونه کمبود محبت از طرف پدرش یا حتی مادرش باشه چندتوصیه: 1- ارتباط عاطفی را پدر یا مادر بیشتر کنید اگر فرزند دومی هم وجود داره که کوچکتر از این بچه هست احتمال حسادت و رقابت هم داره نکته بعدی اینکه این لجبازی که این پسرانجام میده احتمالا  درآینده به مسائل دیگر هم سرایت می کند هرچند الان چون 2و3 ماه از مهر گذشته بدقلقی در این مورد منطقی نیست نکته بعدی اگر یک شخص در خانواده مثلا خاله دایی عمو نزدیک بچه هستن قانون ستاره ها را عمل کنین و تنبیه بدنی (کتک) نباید انجام بشه. یک دوره 20روزه انجام بدین این موارد را ببینین نتیجه اش چی میشه
روش تنظیم جدول ستاره ها
استفاده از جدول ستاره ها، یکی از راه هایی است که رفتار کودک را به وضوح و سادگی نمایش می دهد. این کار برای تکرار شدن و تبدیل کارهای خوب کودک به رفتار او می باشد، با این تشویق، کودک سعی می کند از رفتارهای زشت و ناپسند خود دوری کند. برای راحتی استفاده از جدول بهتر است که ساده و آسان طراحی شود. جدول ها برای تبدیل رفتارهای مثبت کودک به یک عادت در ضمیر ناخود آگاه او مورد استفاده قرار می گیرد.
این جدول از سن سه سالگی برای کودکان استفاده می شود.
– برای کودکان ۳ تا ۴ سال، ۵ خانه
– برای کودکان ۴ تا ۵ سال، ۱۰ خانه
– برای کودکان ۵ سال به بالا نیز ۱۰ خانه در نظر گرفته می شود.
معمولا بچه های پرتحرک، صبر و تحمل کمتری دارند و به همین دلیل بهتر است برای آن ها خانه های کمتری در نظر بگیرید. خواسته هایتان باید در جدول درج شود و دقت داشته باشید که خواسته ها باید نسبت به سن و توانایی کودک تعیین شود. جدول را روی یک کاغذ رنگی یا مقوا بکشید و آن را با انواع رنگ ها و برچسب ها، زیباتر کنید. جدول بسته به سن کودک، چندین خانه دارد.
به کودک توضیح بدهید که این جدول برای چه کاری است و اگر رفتار مثبتی انجام دهد یا از یک کار زشت دوری کند، یک ستاره به او تعلق می گیرد و زمانی که جدولش پر شد، پاداش خواهد گرفت. بهتر است که پاداش مورد نظرتان با مشورت خود کودک باشد تا برای کودک هم انگیزه ی بیشتری ایجاد کند.
اگر کودک پیشنهاد یا انتقادی داشت، حتما به حرف او گوش کنید اما پس از تصمیم گیری، قانون را اجرا کنید. برای رفتارهای روزانه مانند مسواک زدن، یک جدول هفتگی تهیه کنید و روزهای هفته را در آن بنویسید. مانند جدول زیر که در تصویر می بینید.
    فعالیت            شنبه     یکشنبه      دوشنبه        سه شنبه        چهار شنبه      پنجشنبه       جمعه
مسواک زدن کودک
و برای رفتارهای غیر روزانه مانند حمام رفتن، یک جدول جدا با شماره بندی، ایجاد کنید.
– کودک با انجام هر کار درست، یک ستاره در جدول می گیرد.
– بهتر است که ستاره ها در دسترس خودش نباشد اما می توانید موقع چسباندن ستاره، این کار را به کودک واگذار کنید.
– موقع اهدای ستاره، کودکتان را تشویق کلامی کنید و به او توضیح دهید به چه دلیل ستاره گرفته است تا کودک به تکرار آن کار مثبت تمایل بیشتری پیدا کند.
– وقتی در حال طراحی جدول هستید، بهتر است برای هر رفتاری که در جدول می نویسید، نقاشی آن را هم بکشید تا کودک متوجه شود. مثلا اگر مسواک زدن را در جدول نوشته اید، نقاشی مسواک زدن را نیز در کنارش بکشید.
– موقع تنظیم جدول از همان ابتدا پاداش ها را مشخص کنید تا کودک به انجام رفتارها، بیشتر ترغیب شود.
– برای تثبیت رفتارهای مثبت کودک، بهتر است در جدول بیش از سه رفتار ننویسید و هنگامی که آن رفتارها به عادت تبدیل شد، در جدول حذف شان کنید و رفتارهای جدیدی را وارد کنید.
– بهتر است پاداش های کودک، نیازهای روزانه ی او باشد و از پاداش های گران قیمت استفاده نشود.
محاسن جدول ستاره ها
– پاداش در ازای تلاش: کودک در سنین ۳ تا ۵ سالگی، باید شرط اصلی موفقیت که تلاش کردن است را متوجه شود. او برای رسیدن به پاداش باید تلاش کند و امتیاز کسب نماید و هنگامی که امتیازش به حد نساب رسید، پاداش یا خواسته اش را دریافت کند.
اگر کودک در آن سن برای رسیدن به خواسته هایش هیچ گونه تلاشی نکند، در سنین بالاتر مانند دوران نوجوانی با مشکلاتی جدی مواجه خواهد شد. برای مثال کودک باید متوجه شود که برای گرفتن مدرک کارشناسی، باید ۴ سال درس بخواند.
– تثبیت رفتار: این جدول باعث درونی شدن رفتارهای کودک و تبدیل شدن به عادت مثبت می شود و شخصیت کودک را می سازد.
– تمرین صبر: کودک با مفاهیمی همچون صبر و بردباری آشنا می شود و می داند برای رسیدن به هر خواسته ای نیازمند صبر و تحمل است.
– مطلع کردن شما: کودک تمام کارهایش را به شما اطلاع می دهد تا بتواند ستاره دریافت کند و با این کار شما در جریان روند کارها و فعالیت های کودکتان قرار خواهید گرفت.
– افزایش اعتماد به نفس: این جدول، نوعی یادآوری رفتارهای کودک است که فرزندتان با تکرار آن ها نه تنها امتیاز بیشتری کسب می کند، بلکه حس خوب و دوست داشتنی بودن خواهد داشت که باعث افزایش اعتماد به نفس در او می شود.
جدول ستاره ها دارای ارزش معنوی بالایی برای کودکان است و یادآور خاطرات و زحمات کودک خواهد بود. پس سعی کنید آن را نگه دارید، چند خط در مورد کودک بر روی آن بنویسید و یک عکس از بچگی کودک روی آن بچسبانید. کودک را به رفتارهای مثبت تشویق کنید و آن رفتارها را به سادگی در فرزندتان به عادت تبدیل کنید.
اگر کودک برای رسیدن به امتیاز تلاشی نکرد چه کنیم؟!
– شاید در جدول رفتارهای زیادی را نوشته اید، بهتر است که آن ها را جزئی تر کنید.
– شاید کودکتان به شما اعتمادی ندارد و فکر می کند که جایزه ای برایش تهیه نمی کنید، پس بهتر است بعد از دریافت سه ستاره، یک هدیه کوچک برای فرزندتان تهیه کنید.
– کودک می داند که بدون تلاش هم به خواسته هایش می رسد. مثلا با گریه کردن مقابل مادر یا جیغ زدن مقابل پدر!
به بخش پرسش و پاسخ سایت خانه مهر خوش آمدید, مکانی برای پرسش سوال و دریافت پاسخ از دیگر کاربران این مجموعه.
...